Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har løpt og syklet 120 mil på jakt etter Pokémon

Har løpt og syklet 120 mil på jakt etter Pokémon

Ole Kristian Olsen og Simen Emil Holmen spiller Pokémon go opptil flere ganger i uka. FOTO: Kirsten Håland

Ole Kristian Olsen og Simen Emil Holmen har gått og syklet over 120 mil siden de begynte med Pokémon go.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2016 kl 19:20

I midten av juli oppdaget Simen Emil Holmen (14) for første gang spillet Pokémon go. Et par dager senere begynte kompisen Ole Kristian Olsen (13) å spille. Nå har de to til sammen tilbakelagt mer enn 120 mil i jakten på nye Pokémon-figurer.

– Jeg spilte Pokémon på Nintendo DS da jeg var liten. Da søskenbarnet mitt viste meg det nye spillet på mobiltelefonen, søkte jeg det opp på YouTube og fant ut hvordan det virket, forteller Simen Emil Holmen.

Hiver seg på sykkelen

De to guttene trener friidrett sammen i Gjesdal idrettspark flere ganger i uka. Etterpå fanger de Pokémon sammen eller hver for seg.

– Vi pleier å spille etter trening. Jeg bor på Solås, mens Simen bor på Bærland. Jeg fanger de figurene som finnes på Solås, sier Ole Kristian.

– Og jeg fanger de som er på toppen av Bærland der jeg bor, legger Simen Emil til.

De to forteller at det dukker opp virtuelle figurer på tilfeldige steder på Ålgård. De har også reist til Stavanger for å utvide samlingen.

– Vi kan fange Pokémon over alt i verden. Men som oftest sitter vi hjemme og ser at det dukker opp Pokémon et sted på Ålgård, ofte ved kirka eller i nærheten av Storahuset og Veveriet. Da hiver vi oss på sykkelen for å hente dem. De er ikke så vanskelig å få tak i. Vi kaster bare pokéballen og prøver å treffe dem, sier Simen Emil.

Mangler fire figurer

14-åringen har siden midten av juli gått og syklet 500 kilometer for å fange figurer med mobiltelefonen.

– Jeg gikk 40.000 skritt den ene dagen, ifølge mobiltelefonen jeg hadde med meg, sier han.

All gåingen og syklingen har resultert i at han nå bare mangler et par figurer før Pokémon-samlingen er komplett. Det samme gjør Ole Kristian.

– Jeg har samlet 136 av de 140 figurene vi kan få tak i. Jeg regner med at om to-tre uker har jeg fanget alle, sier Holmen.

– Hva gjør du da?

– Jeg har hørt at det skal komme et nytt spill til vinteren, så da får vi gå ut og fange nye Pokémon, svarer han.

Bærbare ladere

Kompisene blir helt sikkert ikke alene om det. Selv om interessen for spillet nok har falt litt i løpet av høsten, har Simen Emil og Ole Kristian møtt flere både jevnaldrende og voksne som fortsatt spiller.

– Det er ikke like mange som det var i sommer. Men vi har sett flere voksne som går med barnevogn og har mobiltelefonen i hånda. De går gjerne fram og tilbake her ved kirka og trykker på skjermen hele tida, sier Simen Emil.

At høst blir til vinter, og gradestokken etter hvert kommer til å krype ned mot minusgrader, bryr ikke de to kameratene seg om.

– Vi kan jo bare kle oss godt. Det er verre med mobiltelefonene. De tåler ikke så mye kulde. Men da har vi bærbare ladere som vi kan koble til, sier Ole Kristian Olsen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!