Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Kan du fatte at noen vil stjele noe de kan låne gratis?

– Kan du fatte at noen vil stjele noe de kan låne gratis?

Kanoene var nylig i bruk da Røde Kors tok med seg barn og ungdom på ferie til Sirdal. Barn som ellers ikke ville ha fått oppleve ferie i sommer. – Det er disse som nå mister tilbudet, sier Reimond Vølstad.

– Det gjør meg eitrende forbannet at barn og ungdom blir frastjålet et godt fritidstilbud, sier kulturmedarbeider Reimond Vølstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2016 kl 11:00

Natt til onsdag denne uka ble kommunens tilhenger med åtte kanoer stjålet fra lokalene til Miljøservice på Opstad. Kanoene lånes ut gratis til skoler, barnehager, idrettslag, velforeninger og privatpersoner.

– Ubegripelig

– Det er rimelig sørgelige greier. Kan du fatte og begripe at noen vil stjele noe som kan lånes gratis, spør Reimond Vølstad.

Se bildet større

– Det er rimelig sørgelige greier. Kan du fatte og begripe at noen vil stjele noe som kan lånes gratis, spør han.

Selve tilhengeren og de to dårligste kanoene ble funnet dagen etter i ei grøft på Figgjo like ved Åslandsbakken og Figgjo as.

– Rådmannen syklet til jobb og la merke til kanoene og tilhengeren. De seks beste kanoene er borte. Vi har kjørt rundt og lett mange steder, men foreløpig uten hell. Nå trenger vi publikums hjelp. Det gjør meg eitrende forbannet at barn og ungdom blir frastjålet et godt fritidstilbud, sier han.

Rammer barn

Kanoene var nylig i bruk da Røde Kors tok med seg barn og ungdom på ferie til Sirdal. Barn som ellers ikke ville ha fått oppleve ferie i sommer.

– En ting er at selve kanoene forsvinner, men det irriterer meg enda mer at vi nå må begrense tilbudet til alle barna som ellers ville fått glede av tilbudet, forteller Vølstad

Mye å låne

Kulturavdelingen i kommunen har gjennom mange år opparbeidet en utstyrssentral for friluftsliv. Her kan du låne friluftsutstyr som telt, kanoer, kajakker, fiskestenger og redningsvester gratis.

– Det startet for drøyt tjue år siden, i 1994. Forskjellige lag og foreninger hadde ulikt utstyr spredt rundt omkring, og det ble et behov for å organisere og lagre utstyret et sted, sier Reimond Vølstad.

Gratis for alle

Han forteller at det først og fremst er speiderne som bruker utstyret. I tillegg låner skolene og Ålgård fotballklubb ofte utstyr når de skal på turer, og skoleelever låner litt til fritida. Det begynner også å bli ganske mange privatpersoner som ønsker å låne utstyr, forteller Vølstad.

– For selv om det er lag og foreninger for barn og unge som har førsteprioritet til å låne utstyr, er lageret tilgjengelig for alle. Det betyr at dersom utstyret er ledig, er det fritt fram å låne det. Da vi begynte, var det bare lag og foreninger som fikk låne utstyret, men så tenkte vi at utstyret ligger jo bare der, når det ikke er til utlån. Da kan også andre få glede av det, sier Vølstad.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!