Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kirkemusikk fra Ålgård kommer på CD

Kirkemusikk fra Ålgård kommer på CD

Mia Maria McDowell (f.v.), Lea Gjedrem, Hege Tengesdal, Thea Jåsund-Tjåland, Andrea Foldøy Oftedal, og Sinikka Dirdal Jåtun under inspillingen av sangen «Kirka vår» i Ålgård kirke (foto: Alf Christian Hvidsteen).

De fire sangene komponist Ragnar Bjerkreim skrev spesielt til innvielsen av Ålgård kirke gis nå ut på CD.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.07.2016 kl 13:02

Da Ålgård kirke skulle åpnes, fikk komponisten Ragnar Bjerkreim en bestilling på fire sanger som Ålgård kirkekor skulle framføre under under innvielsen av kirken 15. mars 2015. Musikken Bjerkreim skrev, har nå blitt utgangspunkt for den produktive komponistens 24. plateutgivelse.

– Etter åpningen kom biskop Erling Pettersen bort til meg og sa at dette måtte jeg få spilt inn og gitt ut. Dermed ble det til at jeg rotet rundt i arkivet, og fant en del annet sakralt materiale som kunne passe inn med dette.

Skrev til Ålgård kirke

Resultatet er platen «Fra kjerke og katedral» som kommer ut i september. Allerede torsdag 21. juli kommer det en digital smakebit på Spotify; sangen «Vi søker og ser» med tekst av Ola Bremnes. Det er Bremnes selv som synger på utgivelsen. I platecoveret skriver han at han skrev teksten spesielt til Ålgård kirke, og at «for meg skulle kirken være et sted der alle mennesker kjenner seg hjemme og kan få en fornemmelse av livets mysterium».

Teksten er skrevet med utgangspunkt i et bibelvers fra salmenes bok, og Bjerkreim er imponert over hva Bremnes fikk til.

– Teksten hans har den folkekirkelige grunnvollen i seg, sier han.

Tekstene til de tre andre sangene skrevet til kirkeåpningen på Ålgård er signert Levi Henriksen, Gunnar Roalkvam, og Bjerkreim selv.

Ålgårdjenter synger

Det er de fire sangene skrevet til Ålgård kirke som innleder CD'en. Den siste av disse, barnesangen «Kirka vår», har ett ekstra lokalt preg. Vokalen er nemlig spilt inn i Ålgård kirke, og framføres av gjesadaljentene Mia Maria McDowell, Thea Jåsund-Tjåland, Andrea Foldøy Oftedal, og Sinikka Dirdal Jåtun, sammen med Lea Gjedrem og Hege Tengesdal fra Bjerkreim.

– Det er en kul sang, med bra tekst og bra melodi, sier Mia Maria McDowell.

Hun forteller at det var gøy å være med på innspillingen.

– Men det var litt stress òg. Vi måtte synge det samme om igjen og om igjen. Og så måtte jeg synge sangen alene en gang, fordi at de skulle legge alle stemmene oppå hverandre etterpå. Jeg er ikke så glad i å synge alene, så det likte jeg ikke så godt.

Det er ikke dårlig selskap Mia Maria McDowell har havnet i. Blant musikerne på platen er veletablerte størrelser som Hanne Sørvaag, Espen Grjotheim, Kåre Nordstoga, Eivind Aarseth, Sondre Meisfjord, og Håkon Vestly.

– Det er stas, sier McDowell.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!