Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brann på Figgjo i natt

Brann på Figgjo i natt

Brannvesenet var fremdeles på brannstedet ved 06.30-tiden fredag morgen. FOTO: Lars Fisketjøn (mms)

Et lite lagerhus ved den gamle DFU-bygningen brant i natt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.10.2016 kl 07:35

Like etter klokken 04.00 fikk Gjesdalbuen tips om en brann i nærheten av Joker-butikken på Figgjo. Ifølge politi og brannvesen viste det seg å være et uthus ved den gamle DFU-bygningen, Figvedveien 80, som sto i brann.

Se bildet større

Dette skuret ved den gamle DFU-bygningen sto i brann i natt. FOTO: Lars Fisketjøn (mms)

Ifølge politiet startet brannen før 03.30. Et 70 kvadratmeter stort uthus brant, men dette sto inntil en betongvegg, og det var ikke spredningsfare. Brannvesenet fikk raskt kontroll, og slukket brannen. Det var imidlertid mye røyk og flammer i forbindelse med brannen.

Da Gjesdalbuen ankom stedet ved 06.30-tiden fredag morgen var fremdeles brannvesenet til stede, men situasjonen var rolig, og brannen var helt slukket. Selve brannen beskrives som udramatisk, men episoden var dramatisk nok i seg selv, og førte til en storutrykning av brann- og politipatruljer.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

For seks år siden brant mye av inventaret i den gamle bygningen opp under en større brann sommeren 2010.

Også høsten 2007 var det brann i bygningen.

Se bildet større

Slik ser den gamle DFU-bygningen ut nå. FOTO: Filip Blaauw

Den gamle DFU-fabrikken ble for omkring 10 år siden omregulert til boligformål, men står i dag til nedfalls. Bygningen er preget av mye hærverk, knuste ruter og forsøpling på tomten rundt. Det er blant annet et stort hull i gulvet i andre etasje, og eierne har sett seg nødt til å sette inn betongdører for å hindre uvedkommende i å ferdes inne i fabrikklokalene.

Fabrikken ble grunnlagt i 1905 av Ole Nielsen Aalgaard, og produksjon av yttertøy, undertøy og badedrakter startet opp to år senere.
Badedraktfabrikken var en storhet på Figgjo, men bygningen har stått tom i 35 år nå. Det er foreslått både kunstverksted, kafé og kino i den 111 år gamle betongbygningen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!