Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arne var rene frelseren før pause – nå må han håpe på et mirakel

Arne var rene frelseren før pause – nå må han håpe på et mirakel

FOTO: Eugen Hammer

Arne Ravndal dominerte første omgang mot Bryne 2 fullstendig, men kollapset sammen med lagkameratene i andre omgang. Mye skal gå rette veien om Ålgård skal beholde plassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2016 kl 13:36

Se bildet større

Det ble sagt lite i garderoben etter kjempesmellen. FOTO: Eugen Hammer

Etter lørdagens 2-5-tap ligger Ålgård på sjetteplass i 3. divisjon avdeling 6. Kun de fem beste beholder plassen i 3. divisjon. Lørdag 22. oktober spillter ÅFK borte mot Staal på Jørpeland, og dersom laget skal unngå nedrykk må de vinne den kampen, samtidig som Vardeneset slår Brodd og/eller Sandnes Ulf 2 slår Bryne og/eller Vard 2 slår Haugesund 2.

Se tabellen her.

Se bildet større

Spillerne kunne knapt tro at den solide førsteomgangen med tomålsledelse kunne resultere i stortap. FOTO: Eugen Hammer

Staal berget selv plassen i divisjonen da de slo Hinna 3-1 borte lørdag, men det blir ikke enkelt for et formsvakt ÅFK, som har tapt fire av sine fem siste seriekamper, å vinne på Jørpeland.

Samtidig er det ingen grunn til å tro at et allerede nedrykket Vardeneset slår Brodd på Midjord. Riktig nok lever kampene mellom de to Stavanger-lagene et helt eget liv, og det er nok flere i Vardeneset som ville hatt stor glede av å ta med seg Brodd ned i 4. divisjon, men i utgangspunktet skal Brodd være flere hakk for gode.

Sandnes Ulf 2 er allerede klare for spill i 3. divisjon neste år, og juniorene som utgjør en stor del av klubbens rekruttlag skal ut i tøff NM-semifinale mot Vålerenga onsdag, tre dager før siste serierunde spilles. Dermed er det fordel Bryne 2 i den kampen.

Som om ikke det var nok har Vard og FK Haugesund inngått en samarbeidsavtale i høst. FK Haugesunds rekruttlag skal også være klart bedre enn de forlengst nedrykkede Vard-rekruttene, og det skulle tatt seg ut om Vard 2 sendte FKH 2 ned én divisjon.

– Det føles helt forferdelig at det er avhengig av andre lag om vi skal berge plassen. Og at vi må vinne selv. Det er en forferdelig kjip følelse, sier Arne Ravndal til Gjesdalbuen.

Strålende førsteomgang

Tenåringen var nest sist på ballen da Ezekiel Bala sendte Ålgård i føringen 1-0 allerede etter ni minutters spill. Riktig nok gjorde Bala mye av jobben selv, men servitøren fra Figgjo var bare såvidt begynt. Fem minutter senere fant han Sven André Kyvik med en lekker stikker i bakrom, og vips så var Ålgård-ledelsen doblet. Ravndal fortsatte å trippe på lette bein. Han svingte rundt med Bryne-spillerne, spilte fram medspillere og var banens dominerende spiller de første 45 minuttene.

– Jeg var god i første omgang, men dårlig i andre omgang. Vi spilte akkurat som planlagt, og gjorde en god omgang før pause. Men så røk alt etter pause, sier Ravndal.

Se bildet større

Uortodokse Sven André Kyvik var et uromoment på topp, og scoret én gang på Marius Halvorsen. FOTO: Eugen Hammer

Han var ikke alene om det.

Marerittet etter pause

Da lagene gikk til pause på stillingen 2-0, hadde Ålgård-guttene god grunn til å være fornøyd med seg selv. Prikkfri defensiv struktur, og sting i angrepsspillet oppsummerte første omgang. Det eneste som manglet var at flere sjanser ble omsatt i mål.

Se bildet større

Skuffelsen var stor blant trenerne etter kampslutt. Geir Midtsian fant ingen umiddelbare gode forklaringer på kollapsen. FOTO: Eugen Hammer

– I pausen ble vi enige om å gå ut og stenge igjen fullstendig de første 20 minuttene, gjenforteller trener Geir Midtsian.

I stedet reduserte Erling Braut Håland før minuttet var spilt av andre omgang. Bortelaget tok da over banespillet, men skapte få sjanser før de fikk et tvilsomt frispark på 17 meter etter 68 minutter. Samme Braut Håland dundret ballen opp i motsatt hjørne, og da endret kampen fullstendig karakter.

Etter en times spill sørget andre omgangs beste spiller, Mads Bøgild, for 2-3 og 2-4 i løpet av åtte minutter, før Einar Tunheim Lye fastsatte sluttresultatet til 2-5 elleve minutter før slutt.

– Vi gjorde en veldig god førsteomgang der vi gikk ut etter planen, og fikk overvanger. Bryne 2 hadde ballen mye før pause også, men vi var aggressive og skapte sjanser. Vi kunne fort ha ledet både 3- og 4-0, sier Midtsian.

Hva som skjedde etter pause har han ikke noe godt svar på.

– Det er et veldig godt spørsmål, sier ÅFK-treneren og tenker seg godt om.

– Det henger nok litt sammen med det første målet deres, at vi fikk det i trynet så tidlig i omgangen. Da ble det frykt hos våre spillere, og så ble de paralyserte og nervøse. Til slutt sluttet vi å flytte beina, og da var vi sjanseløse, sier han.

Arne Ravndal mener laget manglet noen som gikk foran.

– Ingen trøkket til i duellene, ingen løp nok, og det var heller ingen som tok ansvar ute på banen. Vi savnet en ledertype, sier lysluggen.

Halvorsen jublet

Den eneste Ålgård-gutten som kunne juble på Solås lørdag, var Bryne 2-keeper Marius Halvorsen. Han var, sammen med Braut Håland og Bøgild, trioen som utgjorde den store forskjellen lagene i mellom. Tre-fire ganger før pause hindret han gamle lagkamerater i å øke ledelsen.

Se bildet større

Ålgårds gladeste mann var brynekeeper Marius Halvorsen. FOTO: Eugen Hammer

– Det var veldig gøy å slå Ålgård. Det var viktig for oss å beholde plassen, og det er veldig viktig for min egen utvikling å spille på høyere nivå enn 4. divisjon. Derfor er jeg utrolig glad, sier Halvorsen til Gjesdalbuen.

Trolig sendte han moderklubben ned i 4. divisjon med storspillet sitt på banen der han selv var førstekeeper for ÅFK for tre sesonger siden.

- Det er trist for Ålgård at de kan rykke ned, men jeg tenker mest på min egen utvikling og min egen framtid. Målet mitt er å kjempe om å bli førstevalg på Brynes A-lag, sier Halvorsen.

Se bildet større

Ezekiel Bala scoret kampens første mål. FOTO: Eugen Hammer

Kampfakta:

3. divisjon avdeling 6
Ålgård – Bryne 2 2-5 (2-0)
Nye Ålgård stadion, 214 tilskuere.
Mål: 1-0 Ezekiel Bala (10.), 2-0 Sven Andre Kyvik (16.), 2-1 Erling Braut Håland (46.), 2-2 Erling Braut Håland (68.), 2-3 Mads Bøgild (70.), 2-4 Mads Bøgild (78.), 2-5 Einar Tunheim Lye (79.).
Gule kort: Adrian Berntsen, Bryne.
Dommer: Kjetil Nordmar, Orstad.
Ålgård (5-4-1): Eskil Leinebø - Krister Landa, Kristian Krastev, Tommy Eide Møster, Daniel Eide Hansen, Amir Habibi - Ezekiel Bala, Kenneth Monsen, Arne Ravndal, Henrik Kommedal – Sven André Kyvik.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!