Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Hvis ikke klubben vil rett opp igjen, er det ikke særlig motiverende

 – Hvis ikke klubben vil rett opp igjen, er det ikke særlig motiverende

HISTORISK: Aldri før har Ålgård spilt på nivå fem i lokalfotballen. Geir Midtsian og Ålgård levert en elendig sesongavslutning. FOTO: Frode Olsen

Trener Geir Midtsian tar på seg ansvaret for at Ålgård rykket ned til 4. divisjon. Nå ber han klubben bestemme hvordan neste års satsing skal bli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2016 kl 08:21

Scoringer av Lars Edvard Danielsen og Jan Cimuskevic sørget for at Ålgård tapte skjebnekampen borte mot Staal, og må ta den tunge veien ned i 4. divisjon. Hva som skjer med spillere, trenere og klubbens satsing er helt usikkert.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten min, og må forholde meg til det, men samtidig er det klart at dersom klubbledelsen ikke legger til rette for at vi skal ta steget rett opp igjen, er ikke det særlig motiverende, sier hovedtrener Geir Midtsian til Gjesdalbuen.

Han regner ikke med å beholde dagens spillerstall på nivå fem. Flere av klubbens unge, talentfulle spillere må spille på høyere nivå av hensyn til egen utvikling.

– Jeg vet ikke hva som skjer neste år. Nå forsvinner sannsynligvis mange spillere. Vi må evaluere det som har skjedd i år, og så må klubben bestemme om de vil gå rett opp igjen, for det er en beslutning klubben må ta. Ni lag rykker ned fra 3. divisjon i år, og det er mange lag som vil rykke opp igjen neste år. Vi rykker ikke opp med bare juniorspillere neste år, for 4. divisjon blir vesentlig tøffere den også.

Tar selvkritikk

Klubben, som for få uker siden, var en av favorittene til å berge plassen i 3. divisjon, skal neste sesong spille på nivå fem for første gang i historien.

– Det er sikkert mange grunner til at vi rykker ned. Det er vanskelig å svare på sånn umiddelbart etter en slik kamp. Men vi må sette oss ned og evaluere det. Men det er jo mitt ansvar at vi rykker ned. Det er åpenbart ting vi har gjort feil, og så er det sikkert sammensatt, og flere årsaker til at det endte som det gjorde, sier Midtsian.

Manglende scoringer, og manglende mental styrke er to punkt han trekker fram.

– Spillemessig har vi vært blant de bedre lagene i divisjonen, og guttene har virkelig kjempet og stått på. Det største problemet har vært at vi ikke har scoret mål, og at vi i enkelte kamper har falt sammen selv om vi har ledet, sier Midtsian.

– Har troppen vært god nok?

– Det er vanskelig å svare på. Troppen var god nok, men jeg har gjort noen helt åpenbare feil. Det ene var at jeg ikke hentet en erstatter for Andreas Ravndal da han pådro seg hjernerystelse i mai. Den andre var at jeg ikke hentet en erstatter da vi ikke fikk forlenge låneavtalen for Eden Zormah i sommer. Det at laget har falt sammen, har nok noe med at jeg har sluppet den ungdomslinjen litt langt. Vi har blitt litt unge rent mentalt, erkjenner Midtsian.

Ålgård har gått gjennom et voldsomt generasjonsskifte etter nedrykket fra 2. divisjon forut for at Midtsian skrev under for klubben.

– Det forsvant masse spillere ut da laget rykket ned sist, og dem har vi stort sett erstattet med unge, lokale gutter. Sammen med den sentrallinjen vi hadde, trodde jeg det skulle være nok. Det hadde kanskje gått dersom de erfarne spillerne hadde vært med, men både Tommy Eide Møster, Kenneth Monsen og Andreas Ravndal har vært mye borte, sier treneren.

Se bildet større

RYKKET NED: Geir Midtsian påtar seg mye av ansvaret for nedrykket til fjerdedivisjon. FOTO: Frode Olsen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!