Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I kveld kan Marius Helle bli Bryne-helt nok en gang

I kveld kan Marius Helle bli Bryne-helt nok en gang

Marius Helles karriere har fått en indian summer. Nå kan Ålgård-karen skyte Bryne bort fra nedrykk. FOTO: Tarjei Sel

Marius Helle (33) har kanskje vært den viktigste enkeltspilleren på Bryne i høst. Søndag kveld venter et nytt nedrykksdrama i Obosligaen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2016 kl 13:37

I sommer var Ålgård-karen på utgående kontrakt i Sandnes Ulf, og hadde egentlig to og en halv sesong under pari bak seg. Den en gang så aktive målscoreren hadde ikke scoret mer enn fem mål på de siste 67 seriekampene. Likevel kom Bryne på banen.

– Jeg er veldig glad for at jeg gikk tilbake til Bryne, og fikk vist at jeg fortsatt er god nok. Jeg fikk en veldig god start med scoring i første kamp, og da fikk jeg plutselig tilbake troen på at jeg fremdeles kan, sier Helle.

– Hadde du mistet den troen i Sandnes Ulf?

– Når man er vant med å score mål opp gjennom årene, og plutselig ikke scorer så mye, og heller ikke spiller så mye, kommer det fort flere negative enn positive tanker. Det tror jeg er helt naturlig, sier Helle.

Så Helle i hvitøyet

Et Bryne i desperat poengnød på bunnen av tabellen. Klubben hadde nettopp byttet trener for andre gang denne sesongen da Figgjo-legenden Alf Ingve Berntsen hadde trukket seg, og hans assistenttrener Ole Hjelmhaug hadde tatt over. 11 poeng var fasit etter de 17 første serierundene.

Hjelmhaug var assistenttrener i Bryne også i Helles forrige periode i klubben. Og hentet også inn spissen Bajram Ajeti fra 2. divisjonsklubben Moss. I tillegg kom Marius Lode tilbake fra en ti måneder lang suspensjon omtrent samtidig.

– Det var ikke gambling. Vi var helt klare på hva slags spillere vi ønsket, og at dette måtte være spillere som hadde noe å tilføre oss både på banen og i garderoben. Marius er en slik spiller, og derfor arrangerte vi et møte med ham, sier Hjelmhaug til Gjesdalbuen.

I løpet av det møtet ble både Helle og Bryne-ledelsen enige om at dette var noe de ville gå videre med.

– Jeg var ikke selv med på møtet, men min assistenttrener Even Sel var der. Han la fram vår strategiplan for Marius, og stilte noen krav til ham. Jeg ba ham se Marius dypt inn i hvitøyet og se om han var motivert for å gjøre den jobben som skal til. Det var han, og når en så god spiller var så motivert, måtte vi bare kjøre på, sier Hjelmhaug.

Snuoperasonen

Og plutselig så snudde det. Ikke bare for Marius Helle, men for hele Bryne fotballklubb.

Nå, ti kamper senere, har rødtrøyene tatt 15 nye poeng, og står med 26 totalt. Fremdeles er de under nedrykksstreken, men med tre kamper igjen å spille er det bare tre poeng opp til Hødd på sikker plass. Ålgård-gutten har i snitt scoret mål i annenhver kamp, og av de fem scoringene var 4-3-scoringen på overtid hjemme mot Levanger den aller viktigste.

– Det så veldig stygt ut da jeg kom til klubben, men det var fremdeles 13 kamper igjen å spille, så jeg hadde troen på det. Det verste var da vi tapte for Ull/Kisa for tre runder siden, da trodde alle vi hadde rykket ned, og det var nesten som vi trodde det selv også. Men etter to strake seirer nå, samtidig som de lagene rundt oss ikke tok så mye poeng, er plutselig alt mulig igjen, sier Helle.

Nettopp Hødd er motstander på Bryne stadion lørdag. Bryne må ikke bare slå Hødd, de må minst ha poeng, og mest sannsynlig vinne også mot både Sandefjord og Fredrikstad. Trener Hjelmhaug vil helst snakke om veien, mer enn målet.

– Da trenerjobben ble ledig i sommer hadde jeg allerede uttalt flere ganger at målet mitt var å bli hovedtrener i Bryne, så da tilbudet kom ville jeg blitt kalt idiot om jeg plutselig takket nei. Samtidig tok jeg jobben med den visshet at nedrykksfaren var stor, og at om jeg mislykkes ville jeg likevel bli kalt idiot. Jeg fikk med meg Even Sel, og vi laget en strategiplan. Etter det har det handlet om tydelig lederskap, sier Hjelmhaug.

Foreløpig har han hatt stor framgang, men selv med tre kamper igjen er det mye som gjenstår før suksessen er komplett.

– Dette blir veldig spennende. Selv om det plutselig ser mye lysere ut for oss enn det har gjort tidligere i høst, har vi fortsatt en vanvittig vanskelig oppgave foran oss. Dersom vi klarer dette vil det nesten være et mirakel med tanke på hvordan vi lå an da jeg kom til klubben, men det hadde vært fantastisk å få en slik kjempeavslutning på sesongen, sier Helle.

Kontrakten med Sandnes Ulf gikk i utgangspunktet ut etter årets sesong, og avtalen han skrev med Bryne gjelder bare for denne halve sesongen. Hva som skjer etterpå er helt uvisst.

– Jeg har ikke tenkt så mye på neste år, men hele tiden sagt at jeg vil gjøre denne sesongen ferdig først. Nå vil jeg ha fullt fokus på de neste kampene, sier Helle.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!