Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kåre Lima sover dårlig før skjebnekampen

Kåre Lima sover dårlig før skjebnekampen

Kåre Lima har vært med i Ålgård fotballklubb i over 60 år. Aldri har han opplevd en større nedtur enn nå. FOTO: Eugen Hammer

Kåre Lima har vært med i Ålgård FK siden midten av 50-tallet. Sjelden har han opplevd en større nedtur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2016 kl 14:36

Ålgård ledet 2-0 til pause i den særs viktige nedrykkskampen mot Bryne 2 lørdag. Der og da var laget klare for 3. divisjon også i 2017. Etter pause snudde imidlertid rekruttene fra Jæren kampen fullstendig på hodet, og ga seg ikke før det sto 2-5 på måltavlen på Nye Ålgård stadion.

Ettersom også Haugesund 2 vant sin kamp, ble Ålgård sendt ned på sjetteplass. På grunn av en stor omlegging av seriesystemet i norsk divisjonsfotball er det i år kun de fem beste lagene som beholder plassen.

Det betyr at Ålgård må vinne siste serierunde borte mot serieleder Staal på Jørpeland lørdag, samtidig som de trenger hjelp fra andre lag. Brodd, Bryne 2 eller Haugesund 2 må tape sine kamper, for at ÅFK skal kunne spille i 3. divisjon neste år.

– Vi hadde et møte tidlig i uken, der både spillere og ledere ble enige om at vi skal konsentrere oss kun om å slå Staal. Vi har satt oss i en voldsomt vanskelig situasjon i og med at vi må ha hjelp fra andre, men vi skal hvert fall gjøre det vi kan, og så får det gå som det går i de andre kampene, sier Kåre Lima til Gjesdalbuen.

Frykter nedrykk

Dersom det ikke lykkes, må Ålgård ta den tunge veien ned i 4. divisjon neste år. Det vil i så fall være første gang klubben spiller på nivå fem i norsk fotball. Klubben som feiret 100 år i fjor har mange veteraner og klubblegender i sine rekker. Størst av dem alle er kanskje Kåre Lima. Han ble med i organisert fotball i ÅFK på midten av 1950-tallet. Siden har han spilt 57 sesonger i klubben, en hel haug av dem som profil på A-laget, og har i tillegg hatt de fleste andre verv, alt fra hjelpetrener til styreleder.

Nå er han materialforvalter for A-laget, og spiller fremdeles på klubbens Gutter 50-lag. Sjeldent har han opplevd verre enn det han så mot Bryne 2 lørdag.

– På 60- og 70-tallet, da jeg spilte selv, var vi et heislag som gikk opp og ned mellom nivå tre og fire. Det var mange tunge stunder da, men vi ble til slutt vant med det. Å lede 2-0 til pause, og tape til slutt, i en så viktig kamp som den vi hadde på lørdag – det er nesten det verste jeg har vært med på, sier Lima.

Ålgård har tapt fire av de siste fem kampene, og gått fra å være favoritt til å beholde plassen, til å bli nedrykkskandidat. Det har tæret på kreftene.

– Jeg er en sånn type som legger det veldig på meg, og det blir bare verre med alderen. Jeg har sovet veldig dårlig de siste ukene, sier 75-åringen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!